Aktuality

DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ V MATERSKEJ ŠKOLE

26. 4. 2024
Oznamy

DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ V MATERSKEJ ŠKOLE Srdečne pozývame deti a rodičov do priestorov materskej školy a elokovaných tried. Dve......

Zápis detí do MŠ na školský rok 2024/25

26. 4. 2024
Oznamy

Zákonný zástupca môže podat' žiadost': -osobne na jednotlivých pracoviskách v hore uvedených dňoch a určených hodinách,-poštou,......

Televízne reportáže zo Základnej školy Jána Zemana Nová Baňa

22. 4. 2024
Oznamy

Mesto Nová Baňa dáva do pozornosti reportáže zo Základnej školy Jána Zemana Nová Baňa, ktoré boli odvysielané v Televíznych noviná...

Ocenili sme najúspešnejších športovcov za rok 2022

30. 6. 2023 Kultúra Oznamy

„Vytrvalosť je tajomstvom všetkých víťazstiev.“ (Victor Hugo)

Mesto Nová Baňa v rámci prezentácie športu každoročne oceňuje najúspešnejších športovcov, trénerov a zaslúžilých funkcionárov mesta Nová Baňa za ich vynikajúce výsledky a reprezentáciu mesta.  

Slávnostný ceremoniál sa uskutočnil 30. júna 2023 v obradnej sieni mesta Nová Baňa.  Ocenenia najúspešnejším športovcom mesta Nová Baňa za rok 2022 odovzdal Branislav Jaďuď, primátor mesta. Oceneným zagratuloval k dosiahnutým športovým výsledkom, poďakoval za vzornú reprezentáciu mesta a do ďalších rokov im poprial  veľa športových i osobných úspechov.  Po zápise do pamätnej knihy mesta Nová Baňa si ocenení športovci prevzali ďakovné listy za reprezentáciu mesta Nová Baňa a za dosiahnuté výsledky v oblasti športu, športové trofeje a iné vecné ceny.      


V kategórii Jednotlivci juniori – mládež do 19 rokov boli za dosiahnuté športové výsledky a reprezentáciu mesta Nová Baňa v roku 2022 ocenení Nia Pšenáková a Michal Obrcian, tanečný pár z Tanečno-športového klubu TIFFANY NOVÁ BAŇA, ktorý sa v roku 2022 zúčastnil spolu  na 41 domácich a zahraničných súťažiach.

Z toho bolo 26 bodovacích súťaží, v ktorých sa získavajú body a finále na postup do vyššej výkonnostnej kategórie. Na súťaži DANCEHAUS CUP v Bratislave vytancovali vyššiu výkonnostnú triedu B v štandardných tancoch. Stali sa tak prvým párom v histórii klubu, ktorý si vytancoval kategóriu B už v juniorskej vekovej kategórii.

Na Majstrovstvách Slovenska v štandardných tancoch v Pezinku si vytancovali 12. miesto ešte ako pár  výkonnostnej kategórie C.

V seriáli Slovenského pohára absolvovali 14 súťaží a v konečnom poradí sa umiestnili na 10. mieste z 50 párov v kategórii štandardných tancov juniorov, vďaka čomu sa opäť stali prvým párom v histórii klubu,  ktorý sa umiestnil v TOP 10 Slovenského pohára juniorov.


V kategórii Jednotlivci seniori – nad 19 rokov boli ocenení dvaja športovci, Ema Kasanová a Adam Šipikal.

Ema Kasanová je členkou Športového klubu KARATE Nová Baňa už 15 rokov. Je aktívnou reprezentantkou Slovenskej republiky a popri iných povinnostiach sa venuje aj trénovaniu mladých karatistov v klube.  

Medzi jej  najvýznamnejšie úspechy, dosiahnuté v roku 2022,  patrí účasť na Majstrovstvách sveta WUKF v Spojených štátoch amerických, kde obsadila 2. miesto v  KATA GOJU RYU ŽENY 21 AŽ 35 ROKOV a  4. miesto v KOBUDO DLHÁ ZBRAŇ ŽENY 21 AŽ 35 ROKOV.

Na Majstrovstvách Európy WUKF v Taliansku sa umiestnila na 1. mieste v KOBUDO DLHÁ ZBRAŇ ŽENY 21 AŽ 35 ROKOV.

Na Majstrovstvách Slovenskej republiky v karate a kobudo, ktoré sa konali v Leviciach, obsadila 1. miesto v KOBUDO od 18 rokov DLHÁ ZBRAŇ ŽENY a 3. miesto v KATA GOJU RYU ŽENY 21 AŽ 35 ROKOV. 

V domácej súťaži Slovenský pohár v karate a kobudo Prievidza CUP obsadila 1. miesto v KOBUDO od 18 rokov DLHÁ ZBRAŇ ŽENY a 3. miesto v KATA GOJU GOJU RYU ŽENY 21 AŽ 35 ROKOV.


Adam Šipikal je motocyklový jazdec, ktorý sa tomuto športu súťažne venuje od svojich 12 rokov.  Počas tohto obdobia získal množstvo zaujímavých výsledkov a skúseností, medzi najcennejšie patrí účasť na medzinárodnej  6-dňovej súťaži, ktorá je vo svete motocyklového športu považovaná za motocyklovú olympiádu. Adam sa jej zúčastnil celkom štyrikrát. V roku 2022 obsadil celkové 3. miesto v 7-dielnom seriáli Medzinárodných majstrovstiev Slovenska Enduro a CountryCross v kategórii E3 do 500 cmᶾ. Okrem terénnych motocyklov sa venuje aj iným adrenalínovým športom. Preteká aj v zjazde na retro saniach – krňačkách a zúčastňuje sa náročných bežecko-prekážkových pretekov Spartan Race, kde sa umiestňuje na popredných miestach. 


Text: Dagmar Lachká, MsÚ Nová Baňa

Foto: Andrea Bedenská, MsÚ Nová Baňa

Zatvoriť
Pridajte si Novú Baňu na plochu

Pre inštaláciu do vášho iPhone stlačte ikonu (share / zdieľať) a zvolte položku Add to homescreen / Pridat na plochu

Pridajte si Novú Baňu na plochu

Nainštalujte si web stránku Nová Baňa ako aplikáciu pre rýchly prístup k informáciám.